Hur fungerar det?

Titta på olivträden

Här på webbsidan kan du gå in i Katafyki- eller Ifigenialunden och se hur varje träd ser ut, var i lunden det står och ungefär hur gammalt det är. Detta gör du genom att gå till »Välj lund och träd« i huvudmenyn eller klicka här.

Vad du ser på »Välj lund och träd«-sidan är en kort presentation av våra två lundar. När du valt lund klickar du dig fram till respektive lundkarta, där varje träd har ett nummer. De gröna numren motsvarar lediga träd, och de gråa är träd som redan har en fadder. När du klickar på trädets nummer eller på den lilla trädbilden kommer du till ett »trädkort« med mer information om trädet. Du kan ha flera trädkort öppna samtidigt, och flytta runt dom som du vill på din skärm.

I lundarna finns olivträd i varierande storlekar: små träd (S, 15–30 år gamla), medelstora träd (M, 30–100 år gamla), stora träd (L, 100–300 år gamla) och extrastora träd (XL, 300–500+ år gamla). Träden i de två första kategorierna har ljusgrå, slät bark och har vanligtvis en symmetrisk form och fina proportioner. De äldre träden har med åren hunnit utveckla en tydligare personlighet: de har mörkare och grövre bark och är osymmetriska i sin form. Ofta har de vackert vridna stammar.

Typiskt_S

Typiskt_M

Typiskt_L

Typiskt_XL

Bli fadder till ett olivträd i Grekland