Vilka är vi?

Tintin Blackwell är den som startat och driver Manaki Gold. Här på bild med hennes pappa Bruce Blackwell som är Katafykilundens ägare. Båda känner en stark kärlek till Grekland och är mycket matintresserade. Tintin är född i Grekland, uppvuxen i Schweiz, bor för närvarande i Malmö och arbetar till vardags som grafisk designer, se www.tintinblackwell.com. Bruce bor och arbetar sedan länge i Genève, Schweiz.

 

Andreas Staikos är den som tar hand om olivträden, ser till att de får vatten, att de mår bra och hålls fria från skadeinsekter och sjukdomar. Han är den som beskär träden på våren och ansvarar för plockningen på hösten. Vi kan med all rätt kalla honom för »mannen som talar med olivträd«! Om du besöker ditt olivträd är det Andreas som guidar dig runt i lundarna.
Andreas har varit vår vän i över trettio år. Han är en underbar man, gift med Georgia och stolt far till Ifigenia och Athina. Till vardags arbetar Andreas som Ermionis vatteningenjör – men som så många greker har han även del i en gård som han har ärvt från sina föräldrar. Här odlas oliver, granatäpplen, mandariner och apelsiner. Andreas marker gränsar till vår lund; därför kan han hålla ett vakande öga på vad som försiggår hos oss.

 

Vangelis_oliv

Vangelis Dimarakis, även han Ermionibo, är vår agronom och ansvarig för pressning, kvalitetsgranskning och buteljering av vår olivolja. Han har själv tiotusentals olivträd på släktens marker runt Ermioni och Kranidi. Vangelis kan allt om olivträd och hur man får dem att trivas och ge bra skördar. Redan från barnsben var han passionerat intresserad av allt som växer – istället för att leka med sina jämnåriga kamrater roade han sig hellre med att ympa träd och experimentera med plantor. Vangelis utmärker sig genom sin generositet, sin stora kunskap och sitt engagemang i miljöfrågor. Han värnar om natur och närmiljö som få andra greker gör.

 

Bli fadder till ett olivträd i Grekland